Work in progress fortsätter!

Nail Factory
Nail Factory

Vad är det vi gör, varför och hur kommunicerar vi ut det på bästa sätt nu när våra inlägg via nätverken i sociala media når tusentals människor? Veckan var avklarad, vi hade gått från idé till event på sju dagar och jag, Deborah Duerr och Liselotte Norén satte oss ner tillsammans för att bestämma hur vi skulle gå vidare. Vi behövde inte tänka särskilt länge för att inse att vi alla saknat platsen vi nu skapar och uppenbarligen många med oss. En plats med högt i tak som alltid har en öppning för förändring och nytänkande men med den fasta grunden att lyfta det som kvinnor skapar, inom konst, design, musik, performance och övrigt artisteri. En plats som just nu startar genom crowdfunding. Där livshistorier och det som skapas berör, rör runt, släpper in, påverkar och levandegör. Erfarenheter och kunskaper vävs samman i intressanta utställningar, framträdanden och yrkesporträtt, dessa blir i sin tur förebilder för inte minst den yngre generationen. En generation som idag många gånger famlar i blindo mellan brist på förebilder, låg självkänsla och svårigheter att hitta eller ta sin plats. Det är i de mötena vi skapar nya kopplingar, nätverk och nya möjligheter. Det är genom att mixa äldre och yngre generationers verk och livsberättelser som vi lyfter varandra, överlämnar och skapar nytt. Och i viljan, kraften och modet att våga ta plats och ibland kan det vara precis tvärtom där de yngre inspirerar de äldre. Vi går själva i bräschen och lyfter fram våra egna historier om hur vi strålat samman och hur den här platsen föddes. Vi tror att framtiden ligger i att skapa möten, kreativa sådana med atmosfär.

Fantastiska plagg och attiraljer har skänkts av glada människor, knappt eller inte alls använda omformas de och ges nytt liv eller om de redan är “tillräckligt refo” blir “First Second Hand”. -refos remake kollektion (dam, herr, barn och lite annat). Köp även refos barnklädespaket för 195 kr/st så delas de ut till behövande via barnavårdscentraler. Det samarbetet fortsätter som en av hörnstenarna, övriga är konsten och musiken. På övervåningen ger vi också plats för kreativa mobila arbetsplatser, konferens och event utifrån konceptet att kreativa och innovativa möten och ideér sker just i en sådan miljö. Bara att vi redan gjort första eventet och det på sju dagar utan någon som helst budget säger en del om både nätverken, konceptet och vår kapacitet.

7 mars drog första crowdfundingevent igång under First Friday Hopping och det var väl tur att vi verkligen hann öppna så fort nu när Vasastan Magasin skrev ett femsidigt reportage (s. 35) med Galleri Duerr och Deborah Duerr som initiativtagare.

Lördag 15 mars och söndag 16 mars kl. 12-16 fortsätter vår work in progress process, på plats har vi
Magdalena Borkowska och tio av hennes actionpaintingmålningar ur serien “Embracing The Wholeness” (övriga 27 är redan i privat ägo).

Under alternativa modevisningar får vi veta refo remake plaggens historia.
Söndag kl. 14 kommer Liselotte Norén, kvinnan bakom refo som ville göra något aktivt för att bidra till en bättre värld och talar om hur vi kan förena att göra bra saker med lönsamhet.
Med oss har vi också två unga kvinnliga gitarrister, Maia Dietrich som var här förra helgen och spelade tillsammans med sin mamma Karin Dietrichson som en del av bandet VildirHeart. På söndag kl. 13 står hon här på Galleri Duerr på egna ben.
Gitarrist Hanna Francis, ett helt nytt stjänskott spelar på lördag, hon har coachats in av Leah Harris som spelade hos oss förra helgen.

Håll koll här eller på vår Facebook, vi återkommer om tiden och med fler artister vart efter det blir klart. Precis som förra helgen välkomnas musiker som vill spela helt unplugged att spontant ta plats på scenen.

Vi välkomnar nya samarbetspartners/sponsorer och är tacksam för att du delar med dig av denna inbjudan. Varmt välkommen till Galleri Duerr.

Vad har vi att erbjuda våra samarbetspartners:

• Förmågan att göra informativa och levande yrkesporträtt i både i text och bild och kan paketera det på ett intressant sätt tack vare Lotte Johanssons erfarenhet av att göra djuplodande personporträtt och film samt Deborah Duerr som grafisk formgivare och gallerist.

• En rymlig lokal med enorma skyltfönster och bra akustik med en takhöjd på 5 meter i Vasastan, konferensrum och mobila arbetsplatser (vi letar lokal som även har ljudisolerad källare för plugged jam och musikundervisning).

• Artister som poppar upp och vill spela.

Liselotte Norén och refo med sina remakedesigners och nätverk som en av våra samarbetspartners.

refo söker skyltdockor, dragkedjor, läder, knappar, gamla smycken och kläder, låt refo ge de nytt liv. Vi tar även emot hela rena kläder i gott skick gärna med fokus på herrskjortar och klänningar.

Vi finns på Vanadisv. 29

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.