Lakrits haute couture, bellydance, livemusik, remake och konst

Funny Livdotters klänning i lakrits

Jag har ingen riktig kläm på dig, var det en vän som sa här förleden och det kan nog vara en ganska bra beskrivning av både mig och Deborah. Vi älskar att jobba i olika projekt där den ena dagen aldrig är den andra riktigt lik, det är då vi presterar som bäst men självklart har vi även rutiner. Vi förväntar oss inte att alla är som vi men älskar när vi dragit igång något, lämnar en dörr öppen för att se vilka andra som tar plats. Vi styr inte över någon, är öppna och tillåtande utan att tumma på kvalitetsbegreppet så länge helheten fungerar.

Att göra bra saker, tillsammans med andra är det som driver oss, att förändra världen lite till det bättre. I det ligger att andra bidrar med det de är bra på. Hur vi gör? Det kan vara lite olika. I det här fallet hade Deborah Duerr en lokal, Galleri Duerr och jag hade en idé. Vi sammanstrålade och kreerade lite tillsammans. Liselotte Norén från Refo – remake design, var inte sen att haka på via Facebook och med henne ett gäng med kreativa remake designers. Själv kontaktade jag några kvinnliga musiker jag sett live eller kände lite sedan tidigare som Eleonora Butterflies, Leah Harris, VildirHeart och Linda Hamfors. De i sin tur tog med andra bra kvinnliga musiker och andra mindre oetablerade började kontakta oss. Lokala musikaffären JAM ställde upp med teknik och Musikskolan Lilla Akademien där Deborah jobbar deltid som konstlärare lånade ut ett fantastiskt elpiano som många kända musiker spelat på. Magdalena Borkowskas färgstarka målningar hittade jag via en konstnärsvän som ställt ut på allt från Moderna i Stockholm till välrenommerade museer i Frankrike. En American Tribal Style bellydancer och instruktör passerade förbi vårt skyltfönster, gillade det hon läste och såg, googlade oss och mejlade att hon ville vara med, ett par dagar senare har vi gjort plats för henne under kommande event. Det är så det är, vi tänker om, formar om och ser vad var och en kan tillföra. Andra har hört om våra öppna event via vänner eller kollegor som redan besökt oss, spelat hos oss eller delat oss via sociala media. Det är så det går till nu för tiden, man möts, stöts och blöts, frågar eller blir tillfrågad och tar sedan plats. Talar sig varm och sprider vidare det man själv tror på och vill ha mer av i framtiden. Men hur överlever vi då? Vi letar hela tiden nya möjligheter. För någon helg sedan var vi på Lakritsfestivalen med Deborahs Extraknäck lakrits, det handbakade knäckebrödet som är precis vad det låter. Där hittade vi Funny Livdotter som ställde ut sina underbart kvinnliga lakritskreationer, kläder vi bara inte kunde motstå och Lakritsfestivalen som köpt verken har nu lånat ut de till oss till vår, er och Funnys stora förtjusning.

Tillsammans med refo remake designers fortsätter vi vårt månadsevent för att lyfta kvinnliga designers, musiker och andra kreatörer och självklart är även män välkomna att vara med och lyfta oss kvinnor. Det känns härligt att möta alla människor som hört av sig, förundrat ser sig om i lokalen med fem meter i takhöjd, stora skyltfönster och full av kreativt flöde och frågar om de kan skänka saker till refo remake designer som  både skapar jobb, utbildar och ger nätverk. De frågar också om det inte kostar något att ta del av kvällens event. Nej, just nu är det som ett cozy vardagsrum där man kan sälja sin konst, sina kläder, sin musik, dans eller marknadsföra sig själv. Du som besöker oss bidrar till omkostnader som hyra genom att handla och/eller lämnar ett bidrag för att visa din uppskattning, för att du vill att vi ska fortsätta göra världen så här inbjudande och härlig. Du kan också hyra in dig i på en mobil arbetsplats eller hyra galleri eller konferens. Mmmmm det luktar av lakrits och i morgon torsdag den 3 april kl. 16-22 är temat lust! Du hittar hela kvällens program här.

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.