Didier Mazuru

Didier Mazuru Galleri Duerr Antikmässan Stockholm
Didier Mazuru Galleri Duerr StockholmRedan på 80-talet började jag i skissblock att teckna linjer baserade på handens fria rörelse. Sedermera lämnade jag dessa teckningar för att ägna mig åt en annan teckningssvit bestående av sammansatta människoliknande karaktärer som jag samlade under namnet ”I drömmarnas benhus”. 2010 kände jag ett behov av att återvända till mina skisser för att bearbeta bilderna.

Bilden måste upplevas, inte analyseras. Konsten eller målningen är framförallt sensitiv. Att måla i min mening, är att gå på jakt efter, inte idéer, utan förnimmelsen som bär det känslomässiga. Idéerna behöver inte måleri för att existera och utvecklas. Däremot kan målningen ge tillträde till känslor och känslostämningar annars så otillgängliga. Målningen fungerar på samma sätt som musik, dans eller skulptur. Den syftar till att befria en ren energi som förmodligen väcker våra sinnen och vår känslighet, sätter i gång vår förnimmelseförmåga och fantasi.

Didier Mazuru. . Giclée print på bomullspapper. 38,4 x 42,9 cm.
Skuggornas Dans

Inom dessa områden är idéerna i allmänhet bråkmakare som påverkar vårt sätt att förnimma och hindrar oss från att okonstlat uppfatta tingen som de är och fördjupa vår syn på dem. Det handlar därför inte här om att tänka, förstå än mindre att döma men att känna. För att kunna göra detta får vi inte förhasta oss”

/ Didier Mazuru

November 29 – December 14 Didier Mazuru participates in Galleri Duerrs colorful group exhibition – CHRISTMAS EACH DAY – an exhibition in a constant state of flux at Hornsgatspuckeln Hornsgatan 44 (Abante Gallery).

Didier Mazuru. Danssteg. Giclée print på bomullspapper. 33,2 x 27,2 cm.
Didier Mazuru. Danssteg. Giclée print på bomullspapper. 33,2 x 27,2 cm.

monday-friday 11-20
saturday-sunday 12-18

Our artists during the exhibition – Lina L. Baker, Alannah Robins, Didier Mazuru, Nuno Perestrelo, Debora House, Maria Saveland, Niklas Breman and David Eisenhauer. Stay tuned for updates!

Galleri Duerr is collaborating with refo remake – giving both people and clothes new life. This Christmas we will have an installation with one of refos second hand baby packages. For each 200 SEK deposited into the installation, a needy child in one of Stockholms vulnerable districts will recieve a package of clothes through the refo network – suburbs where refo also gives courses in entrepreneurship. Sharing is caring.

Didier Mazurus konstnärsskap i bild (mer verk kommer in i färg)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.