CHRISMAS EACH DAY Puckeln 44

Photograph Nuno Perestrelo Galleri Duerr Stockholm
Nuno Perestrelo

Efter nästan 50 år av diktatur och censur klev portugiserna, varav 60 % varken kunde läsa eller skriva rakt ut i det kalla kriget och en global marknadsekonomi. Fotografen Nuno Perestrelo, född 16 år efter Nejlikerevolutionen 1974, skildrar i sina poetiska färgfotografier en storindustri söder om Lissabon som en gång var – fulla med spår av förhoppningar och aktivitet. Monument, inte bara över tidens och naturens påverkan utan också över löften om samhällsutveckling, ekonomisk kris och kemisk åverkan. Platser där människor en gång levde av jordbruk och fiske. Med detta fotoprojekt blev Nuno Perestrelo för första gången intresserad av historia och vill med sin skildring berätta en historia som hans egen generation knappt eller inte alls känner till och frågar sig om rädslan för fler ekonomiska åtgärdspaket släcker viljan till samhällsförändring. 

Lina L. Baker
Lina L Baker
Alannah Roberts Reflex Galleri Duerr Stockholm
Alannah Robins

Galleri Duerr gästspelar på Horngatspuckeln 44 fram t o m den 14 december med Nuno Perestrelos bilder, texter och en intervju som producerats av Panoptikon – Fotografins Hus där bilderna tidigare visats. Med oss har vi också verk som Tiggaren av Maria Saveland, Alla Helgons Dag av Irländska Alannah Robins – av The Guardian klassad som en av de åtta bästa att avbilda kvinnokroppen i England och David Eisenhauers verk om komplexiteten. Ingen samlings-utställning utan en fransman, bildkonstnär Didier Mazurus verk, producerade i brytningen mellan hans serier Dans och Mekano. Även Lina L Baker från Liljevalchs vårsalong deltar med sina senaste “porträttbilder” Don´t feed the animals inspirerade av sekelskiftet med nutids-perspektiv på föräldrarskap och hur det är att vara barn i en tid som vår. Med oss

Debora House Galleri Duerr
Debora House

har vi också Debora House verk North Sea, Niklas Bremans ljudinstallation Julkort 24 days och Kerstin Kallins taggiga brudkrona Vintergäck tillverkad av återbruksmaterial. Vi har helt enkelt samlat det vi själva tycker om, för konst handlar till sist om att hitta något som på något sätt väcker något i oss. Och som Didier Mazuru brukar säga är det upp till betraktaren att tolka in vad konsten egentligen står för, så kanske var jag något övertydlig här. Allt detta har vi samlat bakom ett fantastiskt skyltfönster, där vi låtit verk cirkulera. Det är kul när förbipasserande knackar på vårt stora skyltfönster och gör tummen upp och människor kommer in och tar del av konstnärernas verk och vår storytelling. Det gör mödan väl värd att upprepas. Gör som vi investera i julklappen hos oss i år.

Didier Mazuru Galleri Duerr Stockholm
Didier Mazuru
Kerstin Kallin & Maria Saveland
Kerstin Kallin & Maria Saveland

Mån-fre 11-20
Lö-sö 12-18
Hornsgatan 44

Visit Galleri Duerrs colorful group exhibition – CHRISTMAS EACH DAY – an exhibition in a constant state of flux at Hornsgatspuckeln Hornsgatan 44 (Abante Gallery).

monday-friday 11-20
saturday-sunday 12-18
Stay tuned for updates!

Galleri Duerr is collaborating with refo remake – giving both people and clothes new life. This Christmas we will have an installation with one of refos second hand baby packages. For each 200 SEK deposited into the installation, a needy child in one of Stockholms vulnerable districts will recieve a package of clothes through the refo network – suburbs where refo also gives courses in entrepreneurship. Sharing is caring! Merry christmas!

David Eisenhauer Galleri Duerr Stockholm
David Eisenhauer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.