Adorable Art Fair Nacka Strand

Will Ramsey grundade Affordable Art Fair med Art Ware House i London 1999. I en avslappnad miljö presenterades ett brett urval samtidskonst av relativt okända konstnärer. Verken fick möta en publik som handlade med hjärtat, samtidigt hade de chansen att göra en investering, utan att nödvändigtvis behöva vara konstvetare eller miljonär. Idag hittar du Affordable Art Fairs i Battersea Park, Bristol, Amsterdam, Bryssel, Milano, New York, Singapore, Hamburg, Seoul, Hong Kong och Stockholm. 1.9 miljoner besökare, konstsamlare såväl som förstagångsköpare har investerat i konst i prisklassen 500-50 000 kr för över 365 miljoner Euro. Ett oberoende råd tillsammans med mer än 2500 personer ur den brittiska allmänheten har tre år i rad valt Affordable Art Fair till ett av Storbritanniens coolaste varumärken.

Affordable Art Fair Stockholm, rullade igång 2011. Efter fem år i Frihamnens Magasin öppnar de 13-16 oktober portarna  i Nacka Strandsmässan. I Galleri Duerrs monter A5 hittar du tydligt prismärkta verk av 12 konstnärer, från foto till one of a kind skulpturer av världsklass. Verken packas på plats för att du ska kunna ta de med dig hem när du lämnar mässan, få de budade eller vid upplaga lägga in en beställning för inramning enligt fotografens eller eget önskemål. I år gästföreläser Nationalmuseum på teman som konstskandaler, kvinnliga konstnärsnormer och statens roll i det ideala hemmets utformande. Nytt för i år är Affordable Art Fairs egen producerade intervjuer med konstnärer i onlinemagasinet – The Parlör, där bl a Charlotte Gyllenhammar och Galleri Duerrs Matt Miley och Lola Akinmade medverkar (Lola även i senaste Residence, Nordea Private Banking, Elle Decoration och prisbelönad i National Geographic Chanel).

Artists represented by Galleri Duerr Affordable Art Fair 2016. 

 • Lina L. Baker, also participating in this year’s IPS event, fundraising for World Childhood Foundation.
 • DidierMazuru from this year’s Festival O/Modernt at Confidencen.
 • Maria Turchenkova, first exhibition in Sweden Hidden War will be opening at the Lydmar on December 2.
 • Paul Quant’s large-format images, making the most obscure beautiful.
 •  Filip Cederholm, a new series with the purpose of using reworked commercial shots to introduce us to and help finance his world of art for philanthropy projects like ABC Charity.
 • Christer Fjellis Fjellman with the release of his series from Slussen, A Beautiful Ruin in Detail. Fjellis is represented in a large number of private collections.
 • David Eisenhauer will be showing minimalist sculptures.
 • Alannah Robins one-of-a-kind sculpture in bronze Drink this Cup is finally in Sweden!
 • Natalia Mikkola continues with her suggestive imagery.
 • Kapoth’s day dreams on linen stand for the urban element.

  You can follow our artists on Artsy – the online resource for collecting and educating. Featuring the world’s leading galleries, museum collections, foundations, artists estates, art fairs, and benefit auctions, by clicking the links above.

Affordable art Fair Stockholm Galleri Duerr