IPS and World Childhood Foundation

Don´t feed the Animals Lina L Baker Galleri Duerr

Lunchvisning med Lina L Baker tor 17 nov kl. 12. Tyresö Konsthall

IPS, International Philanthropic Society of Swedens årliga utsålda välgörenhetsgala
innefattar även en konstauktion som organiseras av Carlson Art, till förmån för World Childhood Foundation, en organisation som startades av Drottning Silvia och som stöttar lokala projekt i sitt arbete för barn som blivit utsatta eller riskerar att utsättas för övergrepp. Det inkluderar barn i såväl samhällets vård, gatubarn och familjer i riskzonen.

I samarbete med Iréne Carlson, konstrådgivare och värderingsman, auktoriserad av Svenska Handelskammaren föll vårt bidrag på ett av Lina L Bakers orginal i serien “Don´t feed the Animals”. Tillsammans med konstnärer som bland andra Natalia Edenmont, Dan Wolgers, C Göran Karlsson, Mats Burman och Peter Linde, bidrar Lina L Baker till Childhoods viktiga arbete.

Lina L. Baker, Tyresö kulturstipendiat 2015, arbetar konceptuellt med frågor kring miljö och familjen, med idéer runt globala framtidsscenarion, föräldraskap och släkthistoria. Galleri Duerr representerade Lina L Baker under Affordable Art Fair 2015, Art and Antiques Fair, ANTIKMÄSSAN 2016, Affordable Art Fair 2016 och curerade Lina L Bakers solo utställning på Lydmar 2015. Verken hittar ni på här på Artsy.

29 oktober – 26 november visar Tyresö Konsthall Lina L Bakers utställning Under Exposed. Vernissage  lördag 29 oktober kl.12. Utställningen är ett samarbete med Tyresö konstförening. Förutom Linas senaste verk säljer Galleri Duerr en mindre upplaga av serien Don´t feed the Animals.

Lina L Bakers original (bilden ovan) genererade 32 000 kr till World Childhood Foundation.

CONVERSATIONS
UPCOMING EXHIBITIONS

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.